„E adevarata vorba lui Dinescu: «Pe rosiile acestea nici musca nu se pune». Atat sunt de proaste“, a spus Ion Toncea,cercetator la Institutul de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea. Unele dintre rosiile importate si puse la vanzare pentru romani sunt ameliorate genetic tocmai cu scopul de a nu se altera foarte repede pe rafturile supermarketurilor.
„Sunt ameliorate cu o gena numita «long shelf life», ceea ce face ca fructul sa capete un continut celulozic mai mare. De aceea sunt si atat de tari“, ne-a spus Lucian Stoian, cercetator la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Bacau.
Din acest punct de vedere, el recomanda consumatorilor sa cumpere acele tomate care au dimensiuni mai mici. „Cele mai mari sunt si cele mai proaste“, a zis Lucian Stoian. Cercetatorul a mai spus ca putem vorbi despre riscuri asupra sanatatii umane atunci cand rosiile sunt ameliorate cu gene de la bacterii sau de la animale.
Despre autor:
Sursa: Adevarul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
5 hobbyuri care combat stresul acumulat și îți redau echilibrul interior
Sursa: garbo.ro
-
30 Noiembrie: Ziua în care toamna își ia rămas bun. Venus în Săgetător...
Sursa: kudika.ro