„E adevarata vorba lui Dinescu: «Pe rosiile acestea nici musca nu se pune». Atat sunt de proaste“, a spus Ion Toncea,cercetator la Institutul de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea. Unele dintre rosiile importate si puse la vanzare pentru romani sunt ameliorate genetic tocmai cu scopul de a nu se altera foarte repede pe rafturile supermarketurilor.
„Sunt ameliorate cu o gena numita «long shelf life», ceea ce face ca fructul sa capete un continut celulozic mai mare. De aceea sunt si atat de tari“, ne-a spus Lucian Stoian, cercetator la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Bacau.
Din acest punct de vedere, el recomanda consumatorilor sa cumpere acele tomate care au dimensiuni mai mici. „Cele mai mari sunt si cele mai proaste“, a zis Lucian Stoian. Cercetatorul a mai spus ca putem vorbi despre riscuri asupra sanatatii umane atunci cand rosiile sunt ameliorate cu gene de la bacterii sau de la animale.
Despre autor:
Sursa: Adevarul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Mai multe hoteluri de pe litoralul bulgăresc ar putea rămâne închise din...
Sursa: wall-street.ro