Social 24 Mai 2009 15:33
Romanii au format cozi de zeci de persoane la agentiile Loto din toata tara pentru a juca la extragerea 6/49 al carei premiu cel mare se ridica la aproximativ 10,7 milioane de euro, al doilea din istoria autohtona a acestui joc.
Tineri si batrani, oameni cu copii in brate sau cu sacose de cumparaturi, s-au oprit pentru a completa macar o varianta, cu speranta ca numerele jucate le vor aduce potul-record. Angajatii Loteriei Romane au manipulat biletele la foc continuu pana la ora inchiderii, 14.00, dupa care, pentru toti jucatorii, urmeaza asteptarea extragerii, programata la 19.20, si anuntarea rezultatelor.

"Ai pus si ziua de nastere a mamei?", "Nu juca numai numere sub 32, ca vor iesi si de-alea mari" si "N-aveti cumva un pix in plus?" s-au numarat, astfel, printre replicile care s-au auzit in agentiile unde jucatorii isi masoara visele mai presus de orice calcul al probabilitatilor. "Am completat o varianta simpla si, ca toti ceilalti, sper sa castig. Nu ma intereseaza ca sansa sa obtii sase numere ar fi de una la 14 milioane. Daca e sa ai noroc, castigi si cu o singura varianta", spunea o tanara de 34 de ani, la iesirea dintr-o agentie aflata in cartierul bucurestean Drumul Taberei.

O varianta simpla la Loto 6/49 costa 4,4 lei. Jucatorii au insa si posibilitatea de a completa mai mult de sase numere pe o singura varianta.

Toate cele sase numere extrase la 6/49 au fost "ghicite", ultima data, pe 14 decembrie 2008, cand premiul la categoria I a fost in valoare de aproximativ 290.000 euro.

Cel mai mare premiu din istoria acestui joc in Romania s-a castigat pe 27 ianuarie 2008 si a fost in valoare de 12,45 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.