Social 24 Mai 2009 13:11
Comisia care a investigat cauzele incendiului de sambata, de la depozitul de vopsele din Timisoara, a stabilit ca flacarile au izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric, creat dupa ce mai multe aparate electrice nu au fost scoase din priza
„Analizand toate cauzele si conditiile posibile favorizante ale declansarii incendiului am ajuns la concluzia ca, cel mai probabil, cauza de incendiu a fost efectul termic al curentului electric. La aceasta concluzie am ajuns in urma unei analize temeinice a factorilor care puteau provoca incendiul, avand in vedere ca hala era incuiata de vineri de la ora 19.45, sambata nu s-au desfasurat activitati, vineri noapte a fost o furtuna puternica in Timisoara care a avut drept efect intreruperea curentului electric in mai multe randuri, ceea ce a creat socuri electrice si aceasta poate constitui o conditie favorizanta”, a declarat astazi pentru NewsIn, generalul Mihai Benga, inspectorul sef al ISU Banat.

Potrivit sursei citate, un calculator electric, un malaxor de vopsele si un cantar electronic au fost lasate sub tensiune, in hala. Din cauza intreruperii curentului electric, in urma furtunii de vineri seara, conductorii de curent s-au supraincalzit, s-a creat efectul termic al curentului electric, ceea ce a dus la aprinderea materialului combustibil. In hala erau vopsele, usi de garaj din aluminiu, polistiren si materiale PFL.

Hala se afla la 7-9 metri de casele din zona, desi, conform normelor, trebuia sa se afle la 15 metri de imobilele de locuit.

„Aici la fata locului au fost si angajati care au spus ca au toate autorizatiile inclusiv de la pompieri. O sa verificam in ce mod a fost eliberata aceasta autorizatie, daca exista asa cum spun ei, daca nu exista ar trebui sa plateasca toate cheltuielile de stingere a incendiului”, a declarat si prefectul Mircea Bacala, care, sambata seara, a declarat ca, dupa parerea lui, aceasta societate functioneaza in afara legii, fara autorizatii de la pompieri.

ISU Banat verifica acum aceste autorizatii, in conditiile in care toate documentele societatii au ars in urma incendiului, aceastea aflandu-se in hala.

Structura de rezistenta a halei a fost afectata. Pe acest amplasament, depozitul nu va putea functiona in continuare, doar daca va fi recladit din temelii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.