Social 24 Mai 2009 10:07
Un incendiu de proportii a izbucnit sambata seara la un depozit de vopsele si materiale plastice din Timisoara, in zona Calea Sagului, trei butelii aflate in interior explodand din cauza temperaturii.
Pompierii au intervenit cu opt autospeciale cu apa si spuma, doua autoscari mecanice si o autospeciala a serviciului de voluntariat, acestea fiind toate autospecialele din dotarea pompierilor din municipiul Timisoara.

Locuitorii din casele aflate in imediata apropiere a depozitului au fost evacuati, imediat dupa ce pompierii au aflat ca in interiorul depozitului se afla trei butelii. Nu au existat victime sau persoane intoxicate cu fum, insa mai multe ambulante se afla la fata locului pentru a interveni in caz de nevoie.

Cateva echipale de jandarmi au izolat zona pentru a nu lasa sutele de curiosi sa se apropie de foc, iar politia a limitat accesului pe podul din Calea Sagului.

Depozitul de vopsele nu avea autorizatie de functionare de la pompieri

Prefectul de Timis, Mircea Bacala, a declarat sambata seara ca depozitul de materiale plastice si vopsele care a ars intr-un incendiu nu avea autorizatie de la pompieri, relateaza NewsIn.

"Depozitul de vopsele si materiale plastice nu avea autorizatie de functionare de la pompieri. Functioneaza in afara legii din acest punct de vedere. Vom verifica toate firmele de acest gen din oras sa vedem care dintre ele sunt autorizate si care nu. Depozitul nu avea hidranti in interior", a declarat sambata seara prefectul de Timis, Mircea Bacala.

ISU Banat au anuntat ca au in evidenta toate firmele inregistrate la Oficiul Registrului Comertului Timis, dar fara domenii de activitate, dar si ca depozitul nu avea hidranti, ceea ce a ingreunat munca pompierilor. "Lipsa hidrantilor din depozit ne-a ingreunat interventia. Masinile noastre au avut rezervoare cu apa, insa insuficiente pentru un incendiu de asemenea proportii. De asemenea, nu era niciun paznic in depozit, iar depozitul era inchis ", a declarat general de brigada Mihai Benga, inspector general ISU Banat.

Incendiul a fost stins dupa aproximativ trei ore, aproape de miezul noptii, iar cateva cate masini ale pompierilor au ramas la depozit pentru a evita o reizbucnire a incendiului.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.