Social 23 Mai 2009 17:02
Zeci de persoane au asistat, sambata, la Sarbatoarea Euroregiunii DKMT, la Triplex Confinium, punctul in care frontierele Romaniei, Serbiei si Ungariei se unesc, transmite corespondentul NewsIn.
Startul manifestarilor a fost dat, ca in fiecare an, cu intonarea Imnului Europei. Manifestarile au ca scop intarirea relatiilor dintre Romania, Serbia si Ungaria. Dimineata, autoritati din Romania, Serbia si Ungaria s-au intalnit la sediul primariilor din Kubekhaza, Beba Veche si Rabe, de unde au plecat catre punctul Triplex Confinium.

Granita dintre cele trei tari a fost deschisa cu „Oda Bucuriei”, intonata de Fanfara Pro Amicitia, dupa care au tinut discursuri presedintele Consiliului Executiv al Provinciei Autonome Voivodina, Bojan Bojan Pajtic- presedinte in exercitiu al DKMT, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc si vicepresedintele Adunarii Generale a judetului Csongrad.

“Vrem sa revigoram zona, astfel ca pana la sfarsitul acestui an imi doresc sa avem terminat studiul de fezabilitate pentru Parcul Industrial din aceasta zona”, a declarat presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc.

Ca in fiecare an, cu participarea a 20 de copii din fiecare tara s-a dat startul Crosului DKMT, dupa care delegatii au pornit spre Centrul Balnear din Kanjiza, Serbia. Sambata si duminica, granitele celor trei tari sunt deschise pentru cetateni, de la ora 10.00 pana la ora 18.00. Romanii pot trece la sarbi pe la Beba Veche, doar cu pasaport. Din delegatia romana, doar prefectul de Timis, Mircea Bacala, nu a putut trece granita cu sarbii, din cauza ca avea pasaportul expirat.

Adunarea Generala a cooperarii euroregionale DKMT s-a desfasurat in Serbia si a avut mai multe puncte pe ordinea de zi: s-a stabilit continuarea proiectului continuarea proiectului „DKMT Rescue”- trasee turistice tematice si s-a predat presedintia in exercitiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.