Social 23 Mai 2009 15:52
Peste 250 de alergatori amatori, cu varste cuprinse intre 7 si 85 de ani, au participat in aceasta dimineata, in Capitala, la un cros de trei kilometri impotriva discriminarii rasiale, eveniment care face parte din cadrul Vivicitta, cel mai mare cros intercultural din lume.
Cei mai multi alergatori au fost copii, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) fiind responsabil cu diseminarea evenimentului in scoli.

Startul cursei a fost dat la ora 10.00, iar alergatorii au parcurs traseul Piata Charles de Gaulle-Arcul de Triumf-Piata Victoriei si retur. Cel mai rapid alergator a ajuns la finish in mai putin de 10 minute. La final, s-au acordat mai multe premii, pe categorii de varsta.

Crosul a fost organizat pentru a doua oara in Romania, printre organizatori numarandu-se Federatia Romana Sportul pentru Toti, Policy Center for Roma and Minorities si Uniunea Italiana Sportul pentru Toti.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, crosul international Vivicitta se desfasoara in Italia si Romania, cu scopul de a atrage atentia asupra manifestarilor xenofobe care continua sa tensioneze relatiile dintre cetatenii italieni si romanii din Peninsula.

De asemenea, promovarea prin sport a dialogului social este, in opinia organizatorilor, un lucru necesar, considerand ca violenta si rasismul in competitiile sportive, in special din fotbalul european, raman o problema ingrijoratoare, care poate imbraca diverse forme.

La crosul Vivicitta participa, in fiecare an, peste 70.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.