Social 23 Mai 2009 13:33
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a inaugurat astazi la Sf. Gheorghe cea de-a saptea editie a concursului gastronomic "Parada Carnatilor", anuntandu-i pe participantii la acest eveniment ca ministerul s-a tinut de promisiunile fata de Covasna si Harghita.
In fata a 70 de echipe concurente si a numerosi participanti, Elena Udrea a afirmat ca ministerul a cuprins toate promisiunile in HG 426/2009, prin care se aloca 19 milioane de lei pentru cele doua judete, cu destinatia turism balnear, montan si pentru proiecte ale autoritatilor locale, pe care le-au discutat si intentioneaza sa le sustina, relateaza NewsIn.

"Ministerul a respectat toate promisiunile plus una noua, o partie de schi la Borsec. Avem cateva studii in desfasurare, legate de planul inclinat de la Comandau. Facem un studiu pentru dezvoltarea turistica a platoului de aici, pentru centrul de informare in Covasna, dar si alte solicitari de realizare de planuri de investitii", a spus Elena Udrea.

Tot cu aceasta ocazie, ministrul a mai anuntat ca a respectat si promisiunea de a-si angaja un consilier turistic pentru zona Covasna-Harghita, acesta fiind Olosz Szabolcs.

Ea si-a manifestat speranta ca turimul de eveniment sa fie organizat cat mai des, aici si in toata tara, si astfel sa creasca potentialul turistic.

Elena Udrea s-a plimbat printre invitati, a fost servita cu palinca si s-a intretinut cu membrii echipelor participante la concurs.

Cel mai mare concurs de preperat carnati din judetul Covasna, Parada Carnatilor, organizat in cadrul Zilelor Turismului Covasnean intre 22 - 24 mai, a atras zeci de echipe din tara si din strainatate. La Parada Carnatilor vin anual sute de turisti din tara si din strainatate, fiind punctul forte al Zilelor Turismului Covasnean. Echipele inscrise trebuie sa achite o taxa de participare, iar in schimb vor primi membrana pentru umplerea carnatilor, carne si vase pentru preparat, urmand ca restul ingredientelor si condimentele sa fie asigurate de participanti.

Juriul, format din specialisti, bucatari si oameni de afaceri, va analiza cate o bucata de carnat de 50 de centimetri si va premia nu doar gustul acestuia, dar si modul de prezentare. La editiile anterioare, participantii s-au intrecut in a amenaja mese bogate, decorate cu slanina, legume proaspete si placinte, colorate cu flori de primavara si udate cu tuica, palinca si vin.

Zilele Turismului Covasnean sunt organizate de ASIMCOV, Consiliul Judetean Covasna, Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in Covasna si Consiliul Local Sf.Gheorghe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.