Social 23 Mai 2009 12:41
Manifestantii, in majoritate tineri din organizatia Noua Dreapta, participa astazi in Capitala la o actiune de protest impotriva homosexualitatii. Acestia vor scanda pentru "normalitate in Romania"
Participantii s-au adunat in jurul orei 11.00, in zona Ateneului Roman, iar printre ei se afla si cativa batrani care se declara, la randul lor, adversari ai homosexualitatii.

"Romani, treziti-va! Perversiunile sexuale sunt boli psihice contagioase", "Romani, opriti epidemia homosexuala! Ea e mai periculoasa ca gripa" si "Divinitatea ne-a creat normali, perversii sexuali sa se trateze medical" sunt cateva dintre mesajele scrise pe pancartele participantilor, insotite de scandari la unison ca "Romania nu e Sodoma".

"Homosexualii sunt impotriva legii firii, asa cum a lasat-o Dumnezeu. Nu avem nimic cu homosexualii, dar ne deranjeaza ca isi fac publice optiuni si atitudini ce ar trebui sa ramana in sfera privata", a explicat, pentru NewsIn, unul dintre participanti.

Organizatorii actiunii spun ca nu vor incerca in niciun fel sa saboteze marsul minoritatilor sexuale din Romania, care va avea loc tot sambata, de la ora 17.00. "Nici vorba de asa ceva. Noi ne exprimam punctul de vedere prin aceasta actiune, pe care am organizat-o acum pentru al patrulea an la rand. Homosexualii ar trebui sa faca terapie, multi dintre ei s-au vindecat", a spus liderul Noua Dreapta Bucuresti, Alexandru Nastase.

Actiunea organizata de Noua Dreapta va continua printr-un mars programat sa se incheie la Dealul Patriarhiei, pe parcursul caruia participantii vor fi insotiti de jandarmi, pentru prevenirea incidentelor.

Potrivit unui sondaj Gallup Organization Romania, realizat in iunie-iulie 2008 la cererea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, homosexualitatea este privita ca fiind un lucru rau de catre 68% dintre romani. Din totalul intolerantilor cu minoritatile sexuale, 36% cred ca relatiile homosexuale ar trebui sanctionate, in special prin interzicerea unor drepturi. Acelasi sondaj releva faptul ca 56 % dintre romani sunt de parere ca homosexualilor ar trebui sa li se interzica organizarea de evenimente publice, iar 36% nu doresc ca acestia sa mai apara in emisiuni de televiziune.

De cealalta parte, organizatia Accept, care organizeaza marsul minoritatilor sexuale, afirma ca, prin aceasta initiativa doreste sa atraga atentia asupra drepturilor comunitatii LGBT - lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali. "Tema marsului din 2009 va fi, ca si anul trecut, este parteneriatul civil. Dorim sa atragem atentiei asupra faptului ca, in Romania, nu exista egalitate in drepturi pentru toti cetatenii acestei tari. Dorim, de asemenea, sa crestem vizibilitatea comunitatii LGBT", a precizat purtatorul de cuvant al asociatiei ACCEPT, Bogdan Istrate.

In Romania, una dintre probleme majore ale minoritatilor sexuale este, potrivit Accept, ingradirea dreptului de a incheia parteneriate civile care sa ateste, legal, libertatea ca doua persoane de acelasi sex sa convietuiasca si sa aiba drepturi similare cuplurilor casatorite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.