Social 25 Mai 2009 14:39
Bogdan Oprea, patronul firmei de paza BGS, s-a prezentat miercuri la Politia Capitalei, unde i s-a adus la cunostinta acuzatia de implicare a propriilor angajati in actiunile de forta, care au avut loc, in februarie la Mall Plaza, declara surse judiciare

Potrivit surselor, Oprea nu a fost audiat, cerand anchetatorilor un ragaz pentru a-si putea pregati declaratiile si apararea.

Infractiunea de care este acuzat, "implicare de catre conducerea unitatii de paza si protectie a proprilor angajati in actiuni de forta", este pedepsita cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru NewsIn ca in dosarul scandalului de la Mall, toate persoanele citate s-au prezentat la politie, unde li s-au adus la cunostinta invinuirile.

Bogdan Oprea nu s-a prezentat la prima citare, ci abia la a doua, si, potrivit unor surse din Politia Capitalei, nu s-a stabilit data la care va fi audiat, urmand a fi stabilita ulterior.

Cinci membri ai clanului Preda au fost implicati, pe 21 februarie, intr-o altercatie cu agentii firmei BGS, care asigura paza in Mall Plaza.

Eugen Preda, liderul clanului "Preda" a fost tinut de politie si batut, pe 21 februarie, atunci cand a izbucnit scandalul de la Mall Plaza, potrivit unei inregistrari date publicitatii in aprilie, de ziarul "Gardianul".

Potrivit ziarului, filmul este inregistrat dupa sosirea politiei si arata cum Eugen Preda este tinut de doi luptatori SPIR, in momentul in care o persoana in civil il loveste puternic cu piciorul. Preda este incatusat cu mainile la spate, iar doi “mascati” il tin imobilizat, in genunchi. Pe film se aude vocea unui barbat care, printre injuraturi, ii reproseaza diverse lucruri lui Preda

O parte dintre inregistrarile de la mall din seara de 21 februarie au fost sterse, afirma sursele, care au precizat si faptul ca procurorii au hotarat sa recupereze imaginile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.