Social 22 Mai 2009 16:38
Filmul "Politist, adjectiv", al regizorului roman Corneliu Porumboiu, care a fost proiectat la Cannes in cadrul sectiunii Un Certain Regard, este de departe cel mai bun film din afara competitiei principale, noteaza, in editia sa de ieri, publicatia americana LA Weekly, potrivit NewsIn.

"Cu toate acestea, pelicula a beneficiat doar de o singura proiectie intr-o dimineata, in cadrul unei sectiuni secundare", mai spun jurnalistii americani, care scriu in termeni laudativi despre cea mai noua pelicula regizata de Porumboiu.

"Politist, adjectiv" prezinta povestea unui tanar politist din provincie, care isi pierde increderea chiar in legile pe care trebuie sa le aplice. Protagonistul peliculei este Dragos Bucur, care joaca alaturi de Vlad Ivanov si Cosmin Selesi.

Sugerand ca filmul lui Porumboiu ar fi facut fata cu brio concurentei pentru marele premiu al festivalului (Palme d'Or), LA Weekly critica mai multe productii inscrise in competitia pentru cea mai importanta distinctie a cinematografiei europene. Astfel, sunt puse la zid atat filmul danezului Lars von Trier, "Antichrist", pentru scenele de sexualitate si violenta extrema prezentate intr-un "show horror", precum si pelicula controversatului regizor chinez Lou Ye, "Spring Fever", care prezinta povestea unui "patrat amoros pansexual", intr-o productie interzisa de guvernul chinez.

Concluzionand, jurnalistii americani scriu ca, la editia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, cele mai bune filme nu sunt neaparat cele prezente in competitia oficiala, respectiv cea pentru Palme d'Or.

Cea de-a 62-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes a fost deschisa oficial pe 13 mai si se va incheia pe 24 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.