Social 22 Mai 2009 13:10
Dupa greseala de la unul dintre subiectele de limba si literatura romana, organizatorii tezelor unice au recidivat la lucrarea de istorie, pe care au sustinut-o ieri elevii claselor a VIII-a, insa, din fericire, eroarea a fost reparata, de aceasta data, in timp util.
Intr-unul dintre subiecte, legat de participarea Armatei Romane in Primul Razboi Mondial, in textul subiectului s-a scris Armata a II-a, in timp ce in intrebare aparea Armata I.

Greseala a fost sesizata inainte ca elevii sa inceapa propriu-zis examenul si a fost corectata printr-o erata trimisa de Ministerul Educatiei in toate scolile.

"Astfel de erori nu sunt admisibile. Exista o problema. Se va constitui o comisie de ancheta si se va vedea cine au fost vinovatii, pentru ca astfel de greseli sa nu se mai repete", au precizat reprezentantii ministerului, potrivit NewsIn.

Elaborarea subiectelor si a baremelor, precum si evaluarea sunt in grija Centrului National de Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP). Conducerea CNCEIP nu a putut fi contactata pentru a comenta situatia.

Teza la limba romana, desfasurata pe 7 mai, a fost marcata de un incident - unul dintre subiectele pentru elevii claselor a VIII-a a continut o eroare. Elevilor li se cerea sa analizeze un text din ''Triumful talentului'' de Ion Luca Caragiale, schita bazata pe doua personaje cu nume similare Ghita Nitescu cu Nita Ghitescu. Cei doi au fost confundati in urma unui examen la caligrafie si s-a creat, in acest fel, o situatie hilara. Cele doua nume au fost confundate, insa, si de cei care au redactat subiectele, iar pe foaia de teza Ghita a aparut, din greseala, in locul lui Nita.

Autoritatile au decis ca teza sa nu se reia, iar lucrarile ce contin numele lui Ghita Nitescu in locul lui Nita Ghitescu, personajele confundate de cei care au redactat subiectele, sa nu fie anulate.

Ministerul Educatiei a sanctionat doi reprezentanti ai institutiei care s-a ocupat cu organizarea examenelor - Centrul National de Curriculum si Evaluare din Invatamantul Preuniversitar. Ulterior, cei doi si-au depus demisia.

Notele pe care elevii le vor obtine la tezele cu subiect unic vor conta la admiterea la liceu. Dintre tezele din acest semestru a mai ramas de sustinut, pe 21 mai, lucrarea la istorie sau geografie, pentru elevii claselor a VIII-a.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.