Social 22 Mai 2009 13:03
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca pe 9 martie 2009 sa inceapa judecarea recursului in dosarul FNI, in care Ioana Maria Vlas este acuzata de inselaciune si a fost condamnata, in iunie 2008, la 10 ani de inchisoare. Dosarul a fost adus la instanta suprema abia in octombrie anul trecut.
Avocatul Ioanei Maria Vlas a cerut, pe 13 aprilie, instantei, in pledoaria finala din procesul FNI, sa i se micsoreze clientei sale pedeapsa primita de la instanta inferioara, spunand ca Vlas nu mai doreste sa fie achitata.

In timpul sedintei de judecata, avocata a precizat ca Vlas recunoaste ca este vinovata de abuz in serviciu si ca regreta aceasta fapta. Avocata le-a spus magistratilor ca Vlas a fost constransa moral sa ramana in FNI, ea "neavand culoar de iesire din aceasta afacere".

De asemenea, avocata a sustinut ca Vlas a fost presedintele SOV Invest doar pentru un an si trei luni, restul perioadei fiind plecata in Israel. In perioada in care Vlas a fost plecata, valoarea unitatilor de fond ale FNI ar fi fost dictata de Nicolae Popa, a precizat avocata.

Curtea de Apel Bucuresti a condamnat-o, pe 18 iunie 2008, pe Ioana Maria Vlas, la 10 ani de inchisoare, decizie care o inlocuieste pe cea data de Tribunal in 2007, prin care fostul administrator al SOV Invest a primit 13 ani de detentie in cazul FNI, insa nici aceasta decizie nu este definituva.

Prin sentinta din iunie 2008, Curtea de Apel Bucuresti l-a gratiat pe Gavril Batran si a luat act de prescriptia faptelor de fals ale unor acuzati. Hotararea a fost atacata cu recurs de Ioana Maria Vlas si alti acuzati, relateaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.