Social 18 Mai 2009 00:57
Spitalele de urgenta din Bucuresti vor putea folosi, de saptamana viitoare, un nou produs farmaceutic pentru revenirea din anestezie a pacientilor in aproximativ doua minute, fara efecte secundare majore, au precizat medicii anestezisti, in cadrul unui congres care a avut loc la Sinaia.
"Acest produs, bazat pe substanta activa sugammadex, este revolutionar, atat pentru pacienti cat si pentru medicii anestezisti. Pacientul isi revine din anestezie in cel mult patru minute si multe din efectele secundare, cum ar fi greata, complicatiile pulmonare si cardiace, sunt eliminate", a declarat medicul anestezist Serban Marinescu, de la Spitalul de Urgenta Elias din Bucuresti, in cadrul conferintei de presa organizata cu ocazia lansarii produsului din cadrul Congresului Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva.

Potrivit NewsIn, specialistii in Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) spun ca noul produs poate ajuta si acei pacienti carora li s-a administrat anestezicul, insa intubarea lor este dificila sau imposibila, si care, in contextul relaxarii totale a aparatului respirator in urma anesteziei, pot intra in stop cardiac. "Sunt cazuri in care anatomia pacientului nu permite intubarea si atunci reversia neuromusculara in doua minute, fata de 30 cat era pana acum, poate salva viata pacientului", a mai spus dr. Marinescu.

Medicii au sustinut ca vor folosi sugammadex in majoritatea operatiilor dificile. Potrivit specialistilor in ATI, 90% din operatiile spitalelor de urgenta sunt cazuri grave care necesita anestezie generala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.