Social 15 Mai 2009 01:08
Comisarul sef Toma Rus, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, a fost scos de sub urmarire penala de DNA, procurorii anticoruptie ajungand la concluzia ca acuzatiile nu se confirma, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.
Potrivit surselor, rezolutia de scoatere de sub urmarire penala a comisarului sef Toma Rus a fost emisa zilele trecute, iar inceperea urmaririi penale a fost declansata in noiembrie 2007 si viza trei aspecte.

Verificarile procurorilor au avut in prim plan un contract de inchiriere al unui apartament apartinand lui Toma Rus, contract in valoare de 2000 de dolari lunar, o presupusa infractiune de santaj, unde Toma Rus ar fi constrans patronul unui club sportiv sa cumpere medicamente de la farmacia sotiei sale, si un alt contract de inchiriere al unui spatiu de catre firma sotiei sale de la Piscicola Cluj, despre care informatiile aratau ca ar fi fost mijlocit de Rus.

Inceperea urmaririi penale, in noiembrie 2007, a coincis cu detasarea ofiterului la comanda misiunii ITARO, iar, dupa ce a ajuns in Italia, a fost chemat in tara si pus la dispozitia conducerii ministerului. Rus a atacat masura urmaririi penale impotriva sa si a calitatii de inculpat, atribuita de procurori, a castigat si, in 12 martie 2008, incadrarea de inculpat a fost schimbata in invinuit.

In felul acesta a fost numit in conducerea Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate, din cadrul Inspectoratului general al Politiei Romane, iar anul acesta, in ianuarie, a fost imputernicit adjunct la comanda Departamentului de Ordine Publica din Ministerul Administratiei si Internelor, cu rang de secretar de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.