Social 15 Mai 2009 23:10
Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca are disponibile, in saptamana 14 - 20 mai, 1.132 de locuri de munca, transmite corespondentul NewsIn.
Potrivit centralizarii realizate de reprezentantii agentiei, cele mai multe locuri, respectiv 156, sunt destinate cameristelor pentru hoteluri. Pe locurile urmatoare se afla, la egalitate, ofertele pentru spalatori de vase si pentru ospatari/chelneri (cate 106 locuri fiecare). La mare cautare sunt si ajutorii de ospatar, pentru care sunt disponibile o suta de posturi. Topul locurilor de munca de pe litoral este completat de bucatari, pentru care exista 69 de posturi libere.

Exceptand locurile de munca din turism, cele mai multe locuri de munca, respectiv 60, sunt oferite muncitorilor necalificati la intretinerea drumurilor, soselelor, podurilor si barajelor.

"Pentru perioada mai - septembrie 2009, AJOFM Constanta estimeaza reducerea numarului de someri inregistrati si respectiv cresterea numarului de persoane angajate, deoarece o caracteristica semnificativa a judetului Constanta o reprezinta activitatile din turismul estival, activitati ce absorb o forta de munca importanta, dar care se desfasoara insa pe o perioada limitata de timp. Rata somajului in aceasta perioada va inregistra valori mai scazute fata de valorile inregistrate in primele trei luni ale anului", a precizat Emilia Murineanu, directorul AJOFM Constanta.
Potrivit datelor furnizate de reprezentantii AJOFM, in luna aprilie 2009 numarul de someri aflati in evidenta institutiei a fost de 13.544 (ceea ce repezinta o rata a somajului de 4,3%), fata de 8.564, in aprilie 2008 (echivalent cu o rata a somajului de 2,7%).

De la inceputul anului, numarul somerilor a crescut constant pana in luna martie, de la 11.574 persoane in ianuarie la 14.571 persoane in martie, pentru ca acesta sa scada in martie.
14 mai 2009 19:54


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.