Firmele private de transport persoane si-au dublat castigurile in urma grevei angajatilor CFR, la Constanta, soferii de maxi-taxi majorand pretul biletelor si modificandu-si graficul de deplasare, transmite corespondentul Mediafax

Potrivit transportatorilor, numarul microbuzelor de la Constanta spre Bucuresti a fost suplimentat in aceasta perioada, iar biletele au fost scumpite de la 240.000 la 260.000 de lei.

Totodata, microbuzele si-au schimbat si graficul de deplasare, circuland din 10 in 10 minute, calatorii preferand, in ultimele zile, sa aleaga aceste mijloace de transport decat sa piarda ore intregi in gara.

Si taximetristii constanteni s-au adaptat situatiei, cei aflati in parcarea Garii Constanta preferand sa transporte calatori la Bucuresti, tariful fiind de doua milioane de lei.

Si la Targoviste, in urma grevei CFR, au avut de castigat patronii firmelor de maxi-taxi, acestia suplimentand numarul microbuzelor care pleaca din Targoviste.

La fiecare 15 minute, cate un microbuz pleaca spre Bucuresti sau Titu, multi dintre calatori afirmand ca, desi cu microbuzele ajung mai repede la destinatie, prefera calatoria cu trenul pentru ca ii costa jumatate din pretul unui bilet pentru transportul cu maxi-taxi.

La Targoviste, din Gara Sud nu va pleca luni nici un tren pana la ora 16.00, singurul tren care a mers pana la destinatie fiind cel de la 4.25, care circula pe ruta Targoviste-Bucuresti, a declarat ieri liderul sindicalistilor damboviteni de la CFR, Liviu Stanciu.

Din Gara Targoviste Sud ar fi trebuit sa plece, luni dimineata, in intervalul 7,00-11,00, trei trenuri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.