Social 15 Mai 2009 17:39
Buzunarul cu paine, spectacolul produs de Asociatia ERUDIO, cu Oana Pellea si Mihai Gruia-Sandu, a primit aseara marele premiu al Festivalului Comediei Romanesti, editia 2009.
Este prima data in istoria festivalurilor nationale de teatru romanesc cand unei productii independente ii este acordata a asemenea distinctie.

Buzunarul cu paine este un spectacol pe un text scris de Matei Visniec (traducere Virgil Tanase), conceput si interpretat de Oana Pellea si Mihai Gruia-Sandu si preluat de Teatrul Metropolis.

Asociatia ERUDIO desfasoara de 3 ani proiecte educationale la granita dintre cultura si afaceri. La 1 martie 2008 am hotarat sa producem un spectacol de teatru: "Buzunarul cu paine".


“Multumesc Asociatiei ERUDIO, fara de care acest spectacol nu ar fi existat in Romania. Multumesc Teatrului Metropolis, ce a preluat spectacolul. Multumesc juriului, ce a avut curajul de a premia un proiect independent in cadrul unui Festival National de prestigiu ca FestCo. Multumesc Matei Visniec. Si in primul rand Publicului din Romania. Niciunde in lume aplauzele nu sunt mai ...dulci. Dedic acest premiu profesoarei mele in ale actoriei si vietii, Doamna Sanda Manu”
, a declarat Oana Pellea.

“De ce Asociatia ERUDIO si Buzunarul cu paine? Pentru ca unul dintre lucrurile in care credem cu tarie este capacitatea oamenilor de a isi largi in permanenta orizonturile, de a invata mereu ceva din experiente care sa-i provoace, sa-i imbogateasca, sa-i miste. Si pentru ca educatie inseamna si joc, gand, empatie si emotie”
, declara Mihaela Ginju, director Asociatia ERUDIO.

Festivalul Comediei Romanesti, care il are ca director pe George Mihaita si ca director onorific pe Radu Beligan, se afla in acest an la a saptea editie. Festivalul s-a desfasurat intre 6 si 13 mai, iar in concurs au participat teatre din tara si din strainatate, cu 16 productii teatrale. Juriul care a decernat premiile a fost compus din Ileana Lucaciu (Critic de teatru), Rodica Negrea (Actrita), Anca Paslaru (Scenograf).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.