Social 15 Mai 2009 17:22
Reprezentantii confederatiilor sindicale si cei ai patronatelor se vor intalni marti, 19 mai, cu ministrul muncii Marian Sarbu, pentru a gasi solutii legate de mentinerea locurilor de munca, a declarat secretarul de stat, Valentin Mocanu
"Marti la ora 14.00 va avea loc o intalnire prezidata de ministrul Marian Sarbu cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor pentru analizarea solutiilor propuse de BNS pentru crearea de noi locuri de munca si pentru a gasi solutii, astfel incat sa fie mentinute locurile de munca actuale", a precizat secretarul de stat in ministerul Muncii, in urma discutiilor purtate cu liderii Blocului National Sindical la sfarsitul mitingului organizat ieri de confederatia sindicala.

Valentin Mocanu a adaugat ca, totodata, va fi creat un grup de lucru ce urmeaza a analiza impactul financiar al revendicarilor sindicalistilor afiliati la BNS.

Aproape 8.000 de sindicalisti afiliati BNS au protestat timp de doua ore in Capitala, pentru a cere Guvernului sa puna in practica urgent masurile anticriza, astfel incat sa creasca numarul de locuri de munca, siguranta locului de munca, sa fie luate masuri active de formare profesionala si pentru asigurarea mobilitatii locurilor de munca si cresterea salariului minim la 700 de lei.

Presedintele BNS, Dumitru Costin, a afirmat, la finalul discutiilor purtate joi cu ministrul muncii, Marian Sarbu, ca sindicalistii vor relua protestele de strada si vor organiza marsuri in judete si un nou miting de protest in Bucuresti, daca executivul nu va pune in practica propunerile confederatiei sindicale pentru crearea de noi locuri de munca.

"La intalnirea de azi (joi, n. red.) s-a aratat dispozitia din partea ministrului Sarbu referitor la propunerile noastre si urmeaza a analiza impactul financiar al masurilor care ar putea duce la crearea de noi locuri de munca", a spus Costin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.