Social 15 Mai 2009 15:34
Autoritatile locale din Rosia Montana au depus, joi, la Ministerul Mediului o lista cu aproape 4.200 de semnaturi de la cetatenii din zona, prin care solicita reluarea analizei pentru demararea proiectului minier.
"Autoritatile locale din zona au dat domnului secretar de stat Laurian Badulescu o lista cu 4.180 de semnaturi, cerand reluarea analizei proiectului minier, iar acesta a spus ca ministerul va analiza memoriul depus si ulterior se va lua o decizie", a declarat directorul de comunicare al ministerului, Dragos Nacuta, citat de NewsIn.

Primarul localitatii Rosia Montana, Eugen Furdui, a declarat ca semnaturile au fost stranse in noua zile de la cetateni din localitatile invecinate proiectului, respectiv Rosia Montana, Campeni si Abrud.

Rosia Montana Gold Corporation intentioneaza sa deruleze in zona o investitie de aproape un miliard de dolari, pentru exploatarea celui mai mare zacamant auro-argintifer din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.