Social 15 Mai 2009 13:18
Procesul in apel al lui Nicolae Romulus Mailat, romanul condamnat la 29 de ani de inchisoare pentru uciderea italiencei Giovanna Reggiani in octombrie 2007, a fost fixat pentru data de 9 iulie, relateaza ANSA.
Mailat, in varsta de 26 de ani, a fost condamnat in octombrie 2008 la 29 de detentie pentru agresarea si uciderea Givannei Reggiani, in 30 octombrie 2007, in apropie de statia feroviara Tor di Quinto, din Roma. Mailat este acuzat de crima, jaf si violenta sexuala.

Cazul Mailat a generat o polemica aprinsa in Italia privind siguranta si imigratia. Incidentul a dus la tensionarea relatiilor romano-italiene si a facut ca lupta impotriva criminalitatii sa devina principala tema a campaniei electorale de anul trecut din Peninsula, subliniaza NewsIn.

Partidul lui Berlusconi a castigat alegerile promitand ca va reduce criminalitatea si a recurs in acest scop la ajutorul armatei. Guvernul sau a propus noi legi impotriva imigrantilor, invinovatiti de unii italieni, inclusiv de aliatii lui Berlusconi, pentru valul de crime violente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.