Social 15 Mai 2009 12:05
Ministerul Turismului lucreaza in prezent la o lege a turismului ce va sanctiona proprietarii de unitati de cazare de pe litoral, care nu deschid pe 15 mai, a declarat astazi ministrul de resort, Elena Udrea.
"Lucram la o lege a turismului pe care intentionam sa o ducem in Parlament pana la terminarea acestei sesiuni. Vom fi foarte nepopulari pentru operatorii din turism pentru ca vor fi introduse sanctiuni noi, de la penalizari, pentru faptul ca nu-si deschid unitatile pe Litoral pe 15 mai, pana la amenzi, pentru ca nu respecta obligatiile pe care le au fata de clienti si fata de nivelul de clasificare", a declarat ministrul turismului Elena Udrea in cadrul unui seminar care dezbate legea tichetelor de vacanta, relateaza NewsIn.

Sefa de la turism considera ca noua lege la care se lucreaza va fi adoptata pana la finalul acestui an. Potrivit ministrului, dupa 1 mai, foarte multi hotelieri de pe litoral au reinchis hotelurile.

"Nu poti sa pretinzi turistului sa mearga pe litoral in extrasezon cand la noi hotelurile sunt inchise pana pe 1 sau chiar 15 iunie. Nimeni nu vine pe litoral sa traiasca ca in filmul Shining, unde atmosfera este sumbra, totul este pustiu si gunoaiele zboara pe plaja", a spus Udrea.

Potrivit acesteia, ministerul spera sa nu fie obligat sa aplice sanctiuni, pentru ca proprietarii de unitati de cazare sa tina deschise hotelurile si in extrasezon.

"La noi, a deschide pe 1 mai este o fraza goala. Hotelierii deschid de nevoie pe 15 iunie, cand incep turistii sa ajunga pe litioral, si tin deschis pana pe 15 septembrie, cand li s-au umplut buzunarele" a precizat Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.