Social 15 Mai 2009 12:28
Peste 9.000 de reprezentranti din 16 ramuri economice solicita Guvernului sa puna in practica urgent masurile anticriza si cresterea salariului minim la 700 de lei, a declarat vicepresedintele BNS, Ovidiu Jurca.
"Marsul de protest se va desfasura pe parcursul a doua ore, incepand cu ora 12:00 din fata Muzeul Taranului Roman, timp in care sindicalistii vor depune memorii cu revendicarile lor atat la Guvern, cat si la Ministerul Muncii", a precizat astazi liderul Blocului National Sindical (BNS).

Si-au confirmat prezenta liderii sindicali din constructii, portuari, industria textila, energetica, transporturi, posta, functionarii publici si angajatii din finante-banci, precum si reprezentanti ai Federatiei Sportului Romanesc.

"Reprezentantii sindicali cer Guvernului sa puna in practica urgent planul de masuri anticriza astfel incat sa creasca numarul de locuri de munca, siguranta locului de munca, masuri active de formare profesionala si asigurarea mobilitatii locurilor de munca", a adaugat Jurca.

Vicepresedintele BNS a mai spus ca o alta solicitare a sindicatelor vizeaza cresterea salariului minim pe economie in 2009, astfel incat ponderea acestuia sa creasca la 40-42% din salariul mediu.

"Este nevoie ca salariul minim pe economie sa creasca la 700 de lei pentru a asigura mentinerea puterii de cumparare a angajatilor", a explicat liderul BNS.

Protestatarii vor pleca la ora 12:00 de la Muzeul Taranului Roman spre Piata Victoriei, Ministerul Economiei, Piata Palatului Regal si Ministerul Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.