Social 14 Mai 2009 01:22
Verisoara turnata de Voiculescu sustine ca a plecat din tara cu pasaport legal.Turnatoriile lui Dan Voiculescu au mai facut victime. Paraschiva Silaghi, verisoara lui Dan Voiculescu, sustine ca informatorul Felix a dat pe mana Securitatii un om nevinovat.
Familia Silaghi este convinsa ca vizita inopinata a lui Dan Voiculescu in Germania, din anul 1974, s-a lasat si cu alte nenorociri.

„Cine este persoana despre care Dan Voiculescu spune ca a fost depistata ca ne-a ajutat sa plecam din Romania? Insist pe chestia asta: in acest dosar mai exista inca o victima, pe care domnul Voiculescu a dat-o la Securitate. Din anul 1980, Dan Voiculescu a raportat cazul ca fiind incheiat. Pe cel pe care l-a gasit, unde e? Cine este cel care ne-a ajutat? Poate sa fie unul dat dupa regula politiei - l-am prins pe primul si e vinovat, iar dosarul e incheiat“, spun cei doi soti Silaghi.

Ipoteza sotilor Silaghi este pertinenta. Asta pentru ca, potrivit unei declaratii semnate de Dan Voiculescu, in iunie 1980, actualul senator scrie:„Precizez ca in perioada 1973 - 1976, impreuna cu tov. col. Gligor Octavian de la Directia Pasapoarte am depistat cadrul care a contribuit la fuga familiei Silaghi. Mentionez ca in aceasta actiune am activat atat in tara, cat si in repetate randuri in Republica Federala a Germaniei (RFG). Fata de cele de mai sus imi exprim convingerea ca analiza facuta a fost deosebit de utila, ea avand rolul de a clarifica pozitia mea fata de interesele statului roman”, se arata in raportul intocmit de informatorul Dan Voiculescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.