Social 14 Mai 2009 01:20
Pentru un post de gardian s-au inscris peste 10 candidati pe un loc.Tinerii au dat navala sa prinda unul dintre cele 435 de posturi de agenti de penitenciar scoase la concurs. Salariul generos si siguranta locului de munca sunt principalele atuuri.
In vreme de criza orice oportunitate de angajare trebuie exploatata la maximum. Dupa ce concursul pentru agentii de politie a fost suspendat, tinerii cu studii medii s-au inghesuit la concursul pentru posturile de gardian la puscarie.

La Iasi, 195 de persoane ravnesc la cele 28 de posturi de agent de paza, supraveghere si escortare scoase la concurs de Penitenciarul de Maxima Siguranta, in timp ce 48 de femei concureaza pentru doar cinci posturi vacante.

Sefii inchisorii nu sunt surprinsi de valul de inscrieri. „Ne asteptam sa fie concurenta mare, mai ales ca s-a suspendat concursul pentru agentii de politie.Probabil ca sunt multi candidati si din cauza crizei financiare si multe persoane considera ca este un loc de munca sigur din care poti iesi la pensie”, a spus Gabriela Topoliceanu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi.

Aceasta a mai precizat ca majoritatea candidatilor sunt tineri, deoarece examenul contine probe fizice eliminatorii.

In Vrancea sunt 12 pe un loc

Cei mai indarjiti sa ocupe un post de gardian sunt vrancenii. Peste 300 de tineri concureaza pe cele 25 de locuri disponibile, ceea ce inseamna 12 candidati pentru un singur loc. „In institutie sunt peste 700 de detinuti si numai 200 de agenti de paza si interventie”, a declarat Dan Slavoiu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Focsani.

De asemenea, in Botosani candideaza 207 tineri pe 31 de locuri, in Vaslui sunt depuse 141 de dosare pentru 15 posturi, iar in Bacau sunt 161 de concurenti pe 19 locuri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.