Social 14 Mai 2009 00:58
Primaria incearca sa spele praful de pe imaginea sectorului 6 cu o duzina de fantani arteziene din ipsos, un parc pentru copii din care sunt transmise live imagini pe Internet pentru parinti, un spatiu de fitness in aer liber pentru bunici si nenumarati brazi uscati.
De-a stanga si de-a dreapta Bulevardului Iuliu Maniu, natura si-a pus creativitatea la bataie si le-a dat locuitorilor, in spatiile imprejmuite de gardulete stil capitalism timpuriu, unele rupte, altele intregi, cate modele de buruieni a putut. Autoritatile au dat, ici-colo, panselute si ghivece mai rasarite si garduri la gradinile blocurilor. De fapt, doar la jumatate dintre ele, la cele de pe partea dreapta a bulevardului, pe sensul spre iesirea din Bucuresti.

„Acum gradinile sunt la ADP, nu mai sunt la asociatiile de proprietari. Anul trecut, inainte de alegeri, ADP a venit si a pus garduri doar pe partea dreapta a bulevardului, acolo unde gradinile sunt si mai ingrijite.

Noi am vrut sa ne punem si gard, din banii nostri, dar au zis ca se ocupa ei. N-au facut nimic, au lasat gradinile in paragina, nici iarba n-au pus, ne-am pus noi si e tot timpul plina de gunoaie. Sper ca la alegerile astea sa ne puna si noua gard“, se plange o femeie care vine incarcata de plase de la Piata Gorjului.

Valurite si gaurite, strazile dintre sirurile de blocuri ale Militariului spera intr-un asfalt mai drept, iar spatiile verzi, in putina culoare de floare. Sub mandatul lui Cristian Poteras, Bulevardul Iuliu Maniu a primit in zona verde dintre benzile de circulatie brazi, pusi acolo ca sa strapunga vesel cunoscuta monotonie betonata a Militariului si sa oxigeneze mai bine plamanii trecatorilor. Insa acestia au fost plantati chiar deasupra conductei de apa calda, spun un fost consilier local si oamenii din zona, iar astazi, cand ii vezi sui, vestezi si prafuiti, iti vine sa chemi protectia plantelor sa-i mute la loc mai racoros si cu verdeata.

Deasupra Pasajului Lujerului, langa hipermarketul Cora, Primaria Sectorului 6 a amenajat un spatiu cu stalpi care dau o minunata lumina arhitecturala, pomisori si panselute, imprejmuite de un gard gri iesit dintr-o minte sclipitoare de arhitect, si bancute montate intru odihna pensionarilor. „Sunt prea in soare, nu-i nici un pic de umbra aici si masinile circula incontinuu“, explica o pensionara de ce la ele te poti uita, dar sa le folosesti ba.

Reprezentantii Primariei Sectorului 6 sustin ca „amenajarile realizate sunt conform Proiectului de amenajare peisagistica, urbanistica si sistematizare pe verticala Cartier Militari“. Dupa reabilitarea pasajului subteran se vor face plantari, mai sustine primaria. Potrivit contractului, lucrarile de amenajare au costat 375.000 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.