Social 14 Mai 2009 00:18
Persoanele care beneficiaza de venitul minim garantat, somerii care primesc indemnizatii, persoanele care au pensii sub 400 de lei si persoanele cu handicap grav si accentuat care nu sunt institutionalizate vor primi zahar si faina in valoare totala de 28 de milioane de euro, a decis Guvernul.
Guvernul a adoptat miercuri o Hotarare prin care creeaza cadrul juridic si organizatoric pentru aplicarea Planului european de ajutoare alimentare provenind din stocurile de interventie comunitare, destinate categoriilor de persoane cel mai defavorizate din Romania, relateaza NewsIn.

Pentru aplicarea Planului va fi constituit un grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Ministerului Internelor si Ministerului Muncii. Reprezentantii din Grupul de lucru vor fi nominalizati de conducerile acestor institutiilor.

Consiliile judetene vor depozita si distribui alimentele. Cheltuielile aferente acestor activitati sunt decontate din bugetul Ministerului Agriculturii.
Ajutoarele vor fi acordate in cadrul schemelor de reglare a pietii, finantate din Fondul European pentru Garantarea in Agricultura (FEGA), se precizeaza in comunicatul remis de Executiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.