Social 13 Mai 2009 15:29
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a inspectat astazi mai multe scoli din Capitala si nu a gasit nereguli in desfasurarea examenului la matematica din cadrul tezelor unice, sustinut de elevii claselor a VII-a si a VIII-a.
"Am vrut sa ma asigur ca nu sunt probleme la sustinerea tezei, mai ales dupa incidentul cu subiectul gresit la teza precedenta (cea de limba si literatura romana - n.r.). Elevii mi-au spus ca subiectele li s-au parut usoare si ca s-au descurcat. I-am intrebat si de teza la romana si mi-au spus ca greseala din redactarea subiectelor nu i-a incurcat", a precizat Andronescu, potrivit NewsIn.

Elevii au sustinut, miercuri, teza cu subiect unic la matematica, intre orele 12:00 si 14:00. Subiectele au fost de dificultate medie si au costat in rezolvarea unor ecuatii si a unor probleme de geometrie plana.

Teza la limba romana din acest semestru nu s-a desfasurat sub cele mai bune auspicii. Examenul a fost sustinut cu doua zile mai tarziu decat era programat, din cauza grevei anuntate de sindicalistii din educatie, protest care, in cele din urma, a fost suspendat.

Pe langa aceasta amanare, buna desfasurare a lucrurilor a fost umbrita de o eroare strecurata in redactarea subiectelor de la clasa a VIII-a. Mai exact, in textul de analizat, respectiv un fragment din schita „Triumful talentului” de Ion Luca Caragiale, bazata pe o confuzie hilara intre doua personaje cu nume asemanatoare, Ghita Nitescu si Nita Ghitescu, pe foaia cu subiecte Ghita a aparut, din greseala, in locul lui Nita.

Profesorii spun ca, daca elevii nu s-ar fi cramponat de detaliul respectiv, examenul ar fi trebuit sa se desfasoare normal. La fel a decis si Ministerul Educatiei, care a sanctionat, totusi, doi reprezentanti ai institutiei care s-a ocupat de subiecte - Centrul National de Curriculum si Evaluare din Invatamantul Preuniversitar. Cei doi si-au responsabili au demisionat dupa acest incident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.