Social 14 Mai 2009 11:51
Sapte minori din judetul Vaslui, neglijati si abuzati de proprii parinti, au fost scosi din mediul in care traiau, de catre reprezentantii Protectiei Copilului, transmite NewsIn.
Seful Centrului de Minori Barlad, Ionel Bratianu, a declarat ca minorii erau tinuti flamanzi si murdari, pusi la munca, batuti iar cei mai mici erau uitati pur si simplu in casa, ore intregi. Copiii provin din familii diferite, din satele Popeni si Malusteni si au ajuns la centrul de minori, dupa ce autoritatile locale au sesizat reprezentantii Protectiei Copilului. Trei dintre copii, din localitatea Malusteni, cu varste intre patru luni si trei ani, au fost tinuti flamanzi si abandonati in casa, de catre mama, care sufera de afectiuni psihice. Bebelusul de patru luni are fata tumefiata de la muscaturi.

„Mama nu prezinta garantii morale si psihice pentru a se ocupa de cresterea si educarea copiilor. Acestia erau in situatii de risc, lasati nesupravegheati lipsiti de orice conditii. Copilul de patru luni prezinta la nivel facial si frontal echimoze, acestea fiind provocate prin muscaturi, cel mai probabil, de catre mama, care acum e internata la psihiatrie”, a declarat seful Centrului de Minori Barlad, Ionel Bratianu.

Ceilalti patru copii care au ajuns la Centrul de Minori sunt din localitatea Popeni si au varste cuprinse intre sapte si 15 ani. Fratii mai mari, de 12 si 15 ani munceau din greu la camp, dar si pentru a avea grija de cei mici, nu erau lasati sa mearga la scoala, ba mai mult, erau indemnati sa cerseasca sau sa fure, pentru ca parintii lor sa aiba ce bea.

„Drama lor e ca si-au inversat rolurile, copiii intretineau parintii, iar parintii consumau alcool, uitand ce rol au ei pe fata pamantului. Copiii se ocupau de intretinerea casei, de alimentatia celorlalti mai mici, dar si de bunastarea parintilor”
, a declarat seful Centrului de Minori Barlad, Ionel Bratianu. Cei sapte copii vor fi inclusi intr-un program de consiliere psihologica si de reabilitare sociala. Reprezentantii Protectiei Copilului vor solicita decaderea din drepturile parintesti, in ambele cazuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.