Social 14 Mai 2009 11:02
Fotbalistul Cosmin Moti de la Dinamo se afla pe lista celor 284 persoane ale caror permise de conducere au fost suspendate la cererea Prefecturii Arges.
Fundasul dinamovist trebuie sa predea permisul de conducere in cursul acestei saptamani si va primi o dovada care atesta ca a predat documentul si nu i se va mai permite sa mai conduca autovehicule pe drumurile publice, informeaza NewsIn.

Numele lui Cosmin Moti a aparut inca de la inceput in scandalul obtinerii permiselor auto in mod fraudulos la Pitesti, cand s-a aflat ca si-a obtinut viza de flotant la Pitesti, desi el locuieste in Capitala. Se pare ca dosarul lui a intrat in atentia anchetatorilor ca urmare a acestei nereguli referitoare la adresa de domiciliu.

Primul termen in instanta in procesul de anulare a permisului pentru fundasul dinamovist a fost stabilit la Judecatoria Pitesti pe data de 17 iunie.

Numarul total al cererilor depuse la Judecatoria Pitesti pentru anularea permiselor obtinute in mod fraudulos la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (SPCRPCIV) Arges a ajuns la un total de 284.

Operatiunea de verificare a dosarelor in baza carora se considera ca au fost eliberate in mod fraudulos permise a fost demarata in data de 10 martie la SPCRPCIV Arges si au fost analizate fila cu fila 4.966 de dosare. Prefectul judetului Arges, Marcel Proca, a precizat ca pana in prezent au predat permisele la sediul Politiei Rutiere Arges 40 de persoane, dintre care 34 sunt din Arges si sase din alte judete.

"Am avut primele termene in procesele de suspendare. Toti cei sapte juristi ai prefecturii au foarte mult de lucru, pe langa intocmirea dosarelor, ei trebuie sa se prezinte in instanta atunci cand pe rol se judeca procesele legate de permise", a declarat prefectul.

Toti cei care au adus documentele la politie au primit dovezi care atesta ca au predat permisele, dar care nu le permit sa mai conduca autovehicule pe drumurile publice. Persoanele in cauza au fost introduse in baza de date a Politiei Rutiere. Daca vor fi prinse la volan, vor fi cercetate penal pentru conducere fara permis, au precizat politistii.

Dintre cele 40 de persoane care au depus permisele pina acum, 25 au facut contestatie la ordinul de suspendare, invocand prezumtia de nevinovatie. "Vom arata in raspunsul la contestatii ca ne mentinem decizia, intrucat ordonanta 9/2009 arata ca e un caz de forta majora avand in vedere cresterea numarului de accidente provocate de persoane care si-au luat permisul in conditii suspecte", a declarat in urma cu cateva saptamani, prefectul Marcel Proca.

Prefectul judetului Arges a precizat ca 85% din dosarele pe baza carora au fost obtinute permise in mod fraudulos au avut nereguli referitoare la datele de domiciliu ale posesorilor. DNA a trimis in judecata, in luna decembrie a anului trecut, 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.