Social 14 Mai 2009 09:03
Cea de-a treia editie a "Best Film Festival" a inceput, marti seara, la Brasov, in cele cinci zile de festival urmand sa fie proiectate 53 de scurtmetraje inscrise in competitie, dar si sase filme in afara concursului.
Evenimentul cultural este destinat promovarii si incurajarii tinerelor talente din domeniul cinematografiei, filmele din concurs fiind realizate de studenti, absolventi (cu maxim doi ani de la absolvire), dar si liceeni. Anul acesta, festivalul propune doua sectiuni: fictiune documentar si animatie si o sectiune dedicata promovarii judetului Brasov prin filmele de scurtmetraj, filmele urmand sa serveasca implementarii noului brand turistic al judetului „Brasov Be Live It“.

In cele doua sectiuni ale festivalului, organizatorii incearca sa recreeze atmosfera inceputului de secol XX, cand puterea aburului era principala sursa de energie. In fiecare seara, de la ora 21.00, in cate o locatie aleasa special de organizatori vor fi proiectate filme cu influenta „steampunk“, noteaza NewsIn.

„Steampunk“ este un subgen al filmului SF si fictiunii speculative, care a devenit proeminent in anii 1980-1990. Filmele acestui subgen modeleaza o lume imaginara care si-a insusit cu desavarsire utilizarea masinilor cu abur. Stilistic subgenul este plasat in epoca victoriana engleza, dominat de numeroase inventii asemanatoare celor descrise in romanele lui H.G.Wells si Jules Verne.

Festivitatea de premiere a „Best Film Festival“ va avea loc sambata, la ora 13.00, la Centrul Cultural „Reduta“, dupa premiere fiind programat si un spectacol de teatru, cu piesa „Patru cepe degerate“, de Mihai Ignat, pe care trupa de artisti amatori „GMG Esperom“ din Brasov l-a pregatit special pentru acest eveniment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.