Social 13 Mai 2009 23:58
Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat in unanimitate, marti, un proiect de hotarare prin care va prelua, sub forma unui imprumut pe un an sau pe trei ani, costurile reabilitarii termice a blocurilor pentru familiile clujene care nu au suficienti bani, transmite corespondentul NewsIn.
"Sumele alocate vor fi recuperate de la familiile cu venituri mici din cadrul asociatiilor de proprietari nominalizate in Programul local multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte din municipiul Cluj-Napoca, in mod esalonat, astfel: de la cele cu venit net mediu pe membru de familie cuprins intre 0 - 500 lei, pe o perioada de trei ani de la data receptiei la terminarea lucrarilor; de la cele cu venit net mediu pe membru de familie cuprins intre 500,01 - 1000 de lei, pe o perioada de 1 an de la data receptiei la terminarea lucrarilor. Ratele se vor idexa lunar pe toata perioada”, se arata in referatul aferent proiectului de hotarare.

Directia de asistenta sociala din cadrul municipalitatii va face propuneri privind familiile care urmeaza sa beneficieze de aceasta hotarare de Consiliu Local.

Primaria Cluj-Napoca a reabilitat deja termic 11 blocuri, alte 15 au fost licitate, iar pentru 65 de alte blocuri a fost primita finantare de la Guvern, care sprijina programul cu 50%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.