Social 13 Mai 2009 13:13
Primele permise de conducere trimise prin posta ar putea ajunge la titulari in aproximativ doua luni, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, chestorul principal de politie Marian Tutilescu, seful Directiei Regim Permise si Inmatriculari Vehicule din MAI

Tutilescu a mai spus ca institutia pe care o reprezinta a achizitionat aparatura necesara tuturor operatiunilor pe care expedierea prin posta a permiselor de conducere le presupune si urmeaza stabilirea prin licitatie a societatii care va furniza servicii de distribuire.

Practic, permisele sunt emise si ambalate in plicuri cu adresa titularilor de catre echipamentul achizitionat, iar societatea care va fi desemnata pentru distributie le va duce la adresele titularilor. Directia Regim Permise si Inmatriculari Vehicule asteapta ofertele pentru curierat pe data de 18 mai.

Examenul pentru obtinerea permisului auto ar putea fi sustinut pe masinile Directiei Permise

Chestorul Marian Tutilescu a mai declarat ca proba practica pentru obtinerea permisului de conducere ar putea fi sustinuta, in viitorul apropiat, numai pe masini ale Directia Regim Permise si Inmatriculari Vehicule dotate cu camere de luat vederi.

Seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a precizat, pentru NewsIn, ca, in prezent, institutia pe care o reprezinta studiaza posibilitatea ca proba practica sustinuta pentru obtinerea permisului de conducere sa se desfasoare numai cu masini proprii, dotate cu camere de luat vederi, atat in exterior, cat si in interior.

Camerele din exterior ar avea rolul de a inregistra drumul parcurs, iar in interior pentru a fi eliminate orice fel de speculatii pe marginea corectitudinii examinatorului.

De asemenea, Tutilescu a declarat ca vrea sa doteze salile de examinare pentru proba teoretica cu camere de luat vederi. In prezent, doar 11 servicii judetene sunt dotate cu camere video pentru supravegherea examenului.

Examinatorii de la proba practica pentru obtinerea permisului auto vor fi verificati pe trasee

Organigrama Directiei Regim Permise si Inmatriculari Vehicule, care va intra in vigoare din 15 mai, are in componenta un serviciu nou infiintat, care va verifica examinatorii in timpul probelor practice pentru obtinerea permiselor de conducere, a declarat chestorul principal Marian Tutilescu.

Potrivit sefului Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule, noua schema dupa care va functiona Directia are cu 34 de functii mai putin, dintre care sase de conducere. Tutilescu a precizat ca a fost infiintat un serviciu de control, care are in componenta zece cadre si care are ca atributiuni verificarea dosarelor de examinare la nivel national si verificarea corectitudinii examinatorilor la proba practica necesara obtinerii permisului de conducere.

Altfel spus, lucratorii acestui serviciu vor verifica, prin sondaj, daca examinatorii din toata tara ii sanctioneaza corect la proba practica toti candidatii inscriti la proba practica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.