Social 13 Mai 2009 12:55
Seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Marian Tutilescu, a declarat, marti, ca au aparut retele organizate de inmatriculare a masinilor cu chitante false, din decembrie si pana in aprilie fiind identificate 665 de cazuri

Astfel, sunt falsificate chitante privind plata TVA-ului sau taxa de poluare, informeaza NewsIn.
Prejudiciul calculat pentru cele 665 de cazuri se ridica la 6 milioane de lei. Potrivit lui Tutilescu, au fost anulate 288 de inmatriculari ilegale, fiind recuperat un prejudiciu de 1,5 milioane de lei. Cele mai multe cazuri au fost descoperite in Bucuresti.

Ca urmare, seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a dispus ca toate chitantele sa fie verificate la emitent saptamanal.

Autoritatile mai spun ca clientii pentru inmatriculari pe baza de chitante false sunt racolati din targurile de masini sau inmatricularile sunt facute prin societati non-profit.

Bucuresti, numerele de inmatriculare ale masinilor vor avea trei cifre

Directia Regim Permise si Inmatriculari a atribuit numere de inmatriculare cu trei cifre autoturismelor inregistrate Bucuresti, deoarece, in cel mult trei luni, combinatiile atribuite doar cu doua cifre se vor termina, a mai declarat ,chestorul Marian Tutilescu.

In prezent, in Bucuresti sunt inmatriculate aproximativ 1.250.000 de autovehicule, iar serviciul de profil mai are la dispozitie putin peste 155.000 de combinatii de litere de atribuit numerelor cu doua cifre.

Potrivit celor de la Serviciul de Inmatriculari Bucuresti, aceste numere vor fi epuizate in doua, maxim trei luni, urmand ca dupa aceea sa se treaca la sistemul cu trei cifre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.