Social 13 Mai 2009 11:57
Fotografa Oana Manea a deschis luni, in spatiul oferit de Hotel Novotel, expozitia personala de fotografie 'Lumea e un loc de joaca', care va putea fi vizitata in perioada 11 mai-6 iunie 2009. Este vorba despre culori, despre o reevaluare a realitatii inspirata de modul in care copiii vad lumea.

“Cand suntem copii avem curajul sa ne bucuram de absolut orice, sa visam si sa devenim tot ceea ne dorim. Lucruri sau stari, pe care apoi, ca adulti le uitam total sau partial. Sau mai bine-zis nu le experimentam, simtim 100%... asa cum face un copil”, spune artista. Acestea sunt ideile care au ajutat-o sa creeze imagini noi, pline de sensul unei societati in care inocenta nu isi mai gaseste locul.

“Probabil ca societatea in care traim reuseste sa ne schimbe, o societate a vitezei, in care nu mai avem timp pentru lucrurile marunte, dar importante pentru latura noastra spirituala. Cateodata, avem nevoie de cineva din afara care sa ne opreasca pentru o clipa macar, din goana noastra”, spune Oana Manea.

Fotografa a reusit sa isi exprime perfect ideile prin iamginile create: compozitii si unghiuri surprinzatoare, dominate de culori vii, in special verdele-acest simbol al tineretii. Fotografiile ei si-ar putea gasi fara indoiala locul printre paginile unei reviste de moda de prestigiu, acolo unde de cele mai multe ori colaboreaza mari artisti fotografi.

“Am descoperit fotografia inca din facultate, cu ocazia primului curs de fotojurnalism. De atunci si pana in prezent am incercat sa fac fotografii, care sa incite privitorul la o calatorie. Dupa cum spunea si Edouard Boubat: "Facem fotografiile pe care le purtam in noi insine".

Oana Manea lucreaza in proiecte de fotografie si graphic design de mai mult de cinci ani si face parte din Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania. Are un portofoliu bogat care nu exclude colaborari importante cu De Rham Immobilier- Elvetia, Deutsche Bank- Laussane, Compania hoteliera Iberostar- Insula Kos, Grecia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.