Social 11 Mai 2009 12:35
Personalul auxiliar din justitie declanseaza astazi intre orele 10.00 si 12.00, o greva de avertisment, ce va dura cinci zile, a declarat presedintele Projust, Stefania Teleman
Dupa greva de avertisment, va urma o greva generala, avand in vedere faptul ca Ministerul Muncii nu a chemat federatia la conciliere cu Ministerul Justitiei, a mai spus aceeasi sursa, relateaza NewsIn.

De asemenea, Stefania Teleman a precizat ca Ministerul Justitiei (MJ) a trimis, pe 6 mai, o adresa, prin care se solicita Curtilor de Apel din Romania sa suspende orice concurs pentru ocuparea posturilor si sa blocheze orice initiativa in acest sens.

Ministerul precizeaza, in adresa, ca bugetul institutiei a fost diminuat cu suma de 21345 mii lei, reprezentand cheltuieli de personal, prin OUG 34/2009. Tot prin acest act normativ, Guvernul a suspendat ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice, reaminteste Ministerul Justitiei. "Fata de acesta situatie, va solicitam sa dispuneti masurile necesare in vederea suspendarii tuturor procedurilor de concurs aflate in curs de desfasurare si, evident, a blocarii initierii unor noi concursuri. Subliniem ca, in caz contrar, nu vor exista resursele bugetare pentru plata drepturilor banesti ale persoanelor astfel angajate", se arata in adresa MJ.

MJ asigura ca va continua demersurile pentru obtinerea fondurilor necesare, astfel incat sa se poata organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante dupa data de 1 octombrie.

In aceste conditii, reprezentantii Federatiei Projust mentioneaza, pe site-ul propriu, ca "Ministerul Justitiei minte!", in conditiile in care, printr-o adresa din 28 aprilie, a solicitat Projust incetarea conflictului de munca, aratand ca s-a reusit deblocarea posturilor vacante si ca acestea vor fi ocupate prin concurs, iar miercuri a dat o noua adresa prin care se solicita Curtilor de apel din Romania sa suspende orice concurs pentru ocuparea posturilor. "Ministerul Justitiei minte, astfel, reprezentantii personalului din justitie, incercand sa ii faca sa opreasca protestele din tara, iar pe ascuns, trimite indicatii contrare curtilor de apel!", sustin reprezentantii Projust.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.