"In mod normal, nu mai avem cozi, acestea sunt generate de panica. Noi, in tara avem doar cateva sute de farmacii la care se sta la coada, situatii care e inutil sa fie prezentate la nivel national", a declarat, vineri, la Targu Mures, ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza. Acesta a aratat ca, in urma mai multor cazuri prezentate de presa, oamenii au intrat in panica, pentru ca s-a intamplat ca unele farmacii sa nu aiba, pe moment, anumite medicamente, "dupa care s-au terminat si coada, si panica", a adaugat Mircea Cinteza.

Ministrul Sanatatii a reamintit faptul ca din fondul de rezerva al Guvernului au fost deblocate circa 1.200 miliarde de lei pentru medicamentele compensate, alte 2.000 miliarde ajungand, in aceste zile, la spitale. Sunt sume ce vor ajunge pentru aproximativ o luna si jumatate, ministrul Cinteza asigurand ca se va proceda similar de acum incolo pana la finalul acestui an. "Exista negocieri pentru vechile datorii (ramase de la vechea guvernare) pentru a fi aduse la zi pana in ianuarie 2006, apoi lucrurile vor reveni la normal. In acest moment, la medicamente, atat pe programe, cat si pe compensate, nu este cazul sa se creeze panica", a tinut sa sublinieze Mircea Cinteza.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.