Social 7 Mai 2009 02:13
Patronul firmei BGS, Bogdan Oprea, este urmarit penal, alaturi de alti 54 de angajati, pentru scandalul din mallul bucurestean Plaza. Bodyguarzii sunt acuzati de incaierare si tulburare a ordinii publice, dupa ce l-au batut pe Eugen Preda, cu presupusul ajutor din partea politiei.
Surse judiciare sustin insa ca anchetatorii urmaresc identificarea relatiilor mult prea prietenoase dintre firma BGS si anumiti politisti cu functii inalte, care ar fi asigurat "spatele" societatii de paza. Dosarul fostului adjunct al politiei Catalin Adam a ajuns la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti.

Politia capitalei i-a chemat la audieri pe patronul firmei de paza BGS, Bogdan Oprea, si pe 54 dintre angajatii sai care au participat la bataia de la Plaza Mall, de la sfarsitul lunii februarie. Bogdan Oprea si agentii sai au fost pusi sub urmarire penala pentru incaierare, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii publice, a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei. Surse judiciare sustin insa ca miza acestei anchete derulate in paralel cu cea a Ministerului de Interne, care isi cerceteaza propriii angajati pentru modul in care au intervenit in acest scandal, este una mai inalta. La mijloc s-ar afla relatiile mai mult decat prietenoase dintre BGS si unii sefi din politie, care ar fi protejat interesele acestei firme. Un indiciu in acest sens este faptul ca dosarul lui Catalin Adam, fost adjunct al Politiei Capitalei, a ajuns la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, competent in anchetarea penala a politistilor.

Daca gasesc indicii de coruptie, procurorii pot trimite mai departe dosarul la Directia Nationala Anticoruptie. Catalin Adam a fost demis de ministrul de Interne, Dan Nica, fiind initial cercetat prealabil pentru neglijenta in modul cum a coordonat interventia politiei in scandalul de la mall. Un alt amanunt care indica fraternitatea BGS-politie este si declaratia a patru dintre cei cinci "mascati" ai Serviciului de Protectie si Interventie Rapida (SPIR), acuzati ca au favorizat infractorul, tinandu-l incatusat pe Eugen Preda si neintervenind atunci cand acesta a fost batut si lovit cu piciorul in gura. Politistii ar fi declarat ca superiorii le-au ordonat sa mearga la sediul BGS pentru o actiune comuna cu firma, cand de fapt trupa sa trebuia sa intervina pentru a face ordine in mall.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.