Social 6 Mai 2009 01:39
Szasz Mihai Catalin, cel care l-a ucis sambata noapte pe taximetristul brasovean George Ionut Nicolae, in celula pe care cei doi o imparteau la Penitenciarul de Maxima Securitate Codlea, a declarat, marti seara, ca l-a ucis pe taximetrist dupa ce aceasta l-a amenintat cu moartea.
El a declarat ca l-a sugrumat pe colegul sau de celula „din joaca“, dar si pentru ca aceata l-a amenintat cu moartea. George Ionut Nicolae a fost strangulat de Szasz Mihai Catalin dupa ce i-a povestit acestuia modul in care le-a ucis pe Vasilica Mihai si Madalina Motruna, fapte pentru care se afla in penitenciar.

Ucigasul „taximetristului ucigas“ a fost audiat marti la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov pentru crima comisa in noaptea de sambata spre duminica, procurorii hotarand sa elibereze o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele acestuia.
„Dintr-o joaca l-am prins de gat. L-am apasat putin mai tare, iar in acel moment mi-a spus ca ma omoara. Mi-a fost frica si din spaima aceea l-am omorat. Cu cateva zile inainte imi povestise cum si-a omorat victimele si, pur si simplu, mi-a fost frica. Totul a fost din greseala, din joaca, si-a justificat gestul criminalul.

Acesta a mai povestit ca George Ionut Nicolae l-a amenintat ca, daca va scapa din puscarie il va omori, dar a facut-o pe un ton serios pe care Catalin nu-l mai auzise pana in acel moment, desi imparteau celula nr. 54 de la Penitenciarul Codlea de mai bine de trei luni si se intelegeau bine.

Szasz Mihai Catalin a negat varianta sugerata ca aceasta crima a fost infaptuita la comanda cuiva, sustinand caracterul accidental al acesteia. Criminalul a adaugat ca George Ionut Nicolae isi facea deja planuri de viitor, spunand ca va iesi din puscarie la 50 de ani si punea deja la cale planuri de a face rau familiilor celor doua victime ale sale.

In paralel cu ancheta declansata de procurori, la Penitenciarul Codlea are loc si o ancheta interna, coordonata de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, pentru a fi stabilite toate imprejurarile in care a avut loc crima.

In alta ordine de idei, George Ionut Nicolae a fost condus marti pe ultimul drum, fiind inmormantat la Cimitirul „Sfanta Treime“ din Brasov, la inmormantare asistand doar parintii acestuia si cateva rude apropiate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.