Social 6 Mai 2009 16:24
In cadrul unei conferinte de presa organizate pe 1 mai, la Brasov, ministrul Culturii, Theodor Paleologu l-a insultat pe jurnalistul Bogdan Cristea, angajat al cotidianului Gandul, sustinand ca i-au fost rastalmacite unele afirmatii aparute in presa referitoare la candidatura presedintelui Traian Basescu.
Avand in vedere ca, dupa atatea zile, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, nu si-a prezentat nici personal, nici in mod public scuzele de rigoare fata de jurnalistul Bogdan Cristea, pe care l-a insultat cu apelativele „ziarist cretin si mincinos”, FRJ MediaSind solicita premierului Emil Boc sa sanctioneze un astfel de comportament nedemn pentru un ministru in Guvernul Romaniei.

Din pacate, acest atac asupra jurnalistilor nu este primul de acest fel. „Consideram ca asemenea atitudini creeaza un precedent periculos, mai ales ca acestea vin din partea unor reprezentanti de seama ai statului roman si constituie un exemplu negativ pentru cei care trateaza presa ca pe inamicul public numarul 1 al societatii”, a afirmat Cristi Godinac, presedintele FRJ MediaSind.

„Astfel, nu ne mai mira faptul ca tot mai multi jurnalisti sunt agresati fizic si verbal in timp ce isi exercita in mod corect profesia, din moment ce insisi conducatorii clasei politice dau unda verde pentru terfelirea meseriei de jurnalist”,
a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.