Social 5 Mai 2009 13:03
Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) sustin ca majoritatea elevilor sunt la ore, marti, in ciuda confuziei create, cu o zi in urma, de anuntata greva generala a profesorilor, care a fost, in cele din urma, suspendata.
"Am vorbit cu inspectorii scolari de sector si ne-au comunicat ca orele de curs se desfasoara asa cum trebuie, iar majoritatea elevilor sunt la clase. Practic, nu sunt mai multi absenti decat in alte zile de scoala", a precizat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Informatia comunicata de ISMB a fost confirmata de reprezentantii mai multor institutii de invatamant din Capitala, printre care cei de la Scoala Generala nr. 56 "Jose Marti" si cei de la Liceul "Ion Creanga". "Le-am spus elevilor sa se uite luni la televizor si sa afle daca profesorii fac greva marti, pentru a sti daca sa vina sau nu la ore", au explicat acestia.

In alte unitati de invatamant, insa, multi elevi nu au venit marti la ore, pe motiv ca nu au stiut daca vor avea dascali in clase sau nu. Acesta si cazul Scolii nr. 12, unde, marti dimineata, jumatate dintre elevi nu venisera la ore.

Sindicatele din invatamant anuntasera, saptamana trecuta, ca vor face greva generala in toate zilele in care este programata teza unica, adica inclusiv pe 5 mai. In cele din urma, dupa discutiile de luni cu ministrii Andronescu si Pogea, sindicalistii au decis sa suspende protestul anuntat pentru marti, pentru a se intalni, din nou, cu reprezentantii guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.