Social 5 Mai 2009 16:26
Centrul National pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile a raportat, pentru perioada 1-3 mai, un numar de 712 cazuri de Infectii Acute ale Cailor Respiratorii Superioare (IACRS), 872 pneumonii si doua cazuri clinice de gripa sezoniera, neconfirmate insa de laborator.
Cele doua cazuri gripa sezoniera au fost inregistrate la Sibiu si Bucuresti, la grupa de varsta 15-64 de ani. Acestea sunt cazuri clinice, diagnosticate pe baza simptomatologiei, dar neconfirmate de laborator. Comparativ cu datele prezentate in saptamana precedenta, specialistii de sanatate publica constata ca nu se inregistreaza cresteri ale numarului de viroze respiratorii.

In ceea ce priveste numarul pneumoniilor, insa se inregistreaza o usoara crestere, posibil cauzata de situatia climatica care a permis dezvoltarea bacteriilor. In perioada 1-3 mai nu au existat decese prin infectii respiratorii, informeaza NewsIn.

In perioada 6-12 aprilie, la nivel national erau inregistrate 7 cazuri de gripa sezoniera, din care 6 internate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.