Social 5 Mai 2009 14:00
De la Londra la Brno, de la Barcelona la Talinn, pe 9 mai muzica de opera va rasuna in multe orase europene, sarbatorind European Opera Days si, totodata, European Year of Creativity and Innovation. Intrata in circuitul cultural al Europei, Capitala va gazdui un spectacol extraordinar sub titlul �Asculta, simte, descOPERA!� ce va avea loc la Teatrul de Vara din Herastrau, pe 9 mai, de la orele 20:30.
Organizat de Asociatia Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate, spectacolul de peste aproape o saptama il prezinta pe tenorul Vlad Mirita alaturi de invitatii sai, solisti de opera sau pop, avand un repertoriu care acopera arii dintre cele mai cunoscute - Verdi, Puccini, Bizet, dar si canzonete sau chiar musicall.

Orchestra formata din 80 de tineri instrumentisti, condusa de dirijorul Daniel Jinga, si corul Accoustic, vor contribui la atmosfera deosebita, mai ales ca, asa cum ne-a declarat Vlad Mirita, intreg spectacolul a fost gandit ca o succesiune de stari si emotii, fara a fi intrerupta de pauza sau de interventia unui prezentator.

Peste 2500 de bucuresteni sunt asteptati sambata, 9 mai, la orele 20:30, la Teatrul de Vara din Herastrau, la concertul Asculta, simte, descOPERA. Intrarea este libera.

European Opera Days, manifestare aflata la cea de a treia editie, a debutat pe 1 mai si la Bucuresti printr-o initiativa a Asociatiei Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate. Voluntarii A.T.R.C.N au oferit trecatorilor, in parc, pe strada sau la metrou, casti audio la care puteau asculta arii de opera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.