Social 4 Mai 2009 12:43
Primul-ministru Emil Boc a afirmat astazi ca preconizata greva a profesorilor nu constituie o solutie pentru sistemul romanesc de educatie si ca la Ministerul Finantelor, incepand cu ora 12.00, se vor cauta solutii pentru rezolvarea problemelor "in limitele bugetului".
Premierul Boc a atras atentia sindicatelor din invatamant ca o eventuala greva a profesorilor i-ar afecta in primul rand pe elevi. "Sper sa inteleaga ca nu putem sacrifica elevii, ca nu putem sa transferam criza economica incat sa afecteze viitorul copiilor nostri", a declarat Boc.

Premierul a mai afirmat ca astazi, Ministerul Finantelor si cel al Educatiei vor cauta solutii pentru identificarea unor noi resurse pentru sistemul de invatamant. "Acestea vor fi in limite bugetare. Trebuie sa gasim un echilibru pentru a putea trece peste o situatia dificila. Dar, repet, greva nu este o solutie", a conchis primul-ministru.

Sindicalistii din invatamant, care se intalnesc astazi, cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si cu cel al Finantelor, Gheorghe Pogea, au declarat ca sunt dispusi sa renunte la grevele programate in zilele tezelor unice numai daca se creeaza premisele respectarii legile in vigoare.

Potrivit sindicalistilor, intalnirea anuntata pentru astazi, la Ministerul Educatiei, vine mult prea tarziu si nu se asteapta, din partea guvernantilor, la alte raspunsuri decat cele de pana acum.

"Nu renuntam la greva decat daca suntem asigurati ca se respecta legile in tara asta, pentru ca, pe langa anularea in mod nencostitutional a legii majorarii salariilor cadrelor didactice, guvernul a dat o serie de ordonante nejustificate si abuzive. Ne referim la ordonanta prin care sunt demisi inspectorii generali scolari, prin care se legifereaza politizarea invatamantului, la ordonanta rectificarii bugetare. Sa ne explice si noua ministrii cum se pot incadra intr-un buget de salarii mai mic decat este necesar fara sa scada lefurile si fara sa reduca din personal
", a precizat, pentru NewsIn, secretarul general FEN, Constantin Ciosu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.