Sindicatele din Educatie au anuntat joi, dupa intalnirea de la Cotroceni cu seful statului, Traian Basescu, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si premierul Emil Boc, ca nu vor renunta la greva programata in zilele tezelor unice, respectiv 5, 13 si 21 mai.
"Am discutat despre viitorul invatamantului romanesc si despre legislatia in domeniu. In privinta grevei, presedintele a spus ca putem sa facem ce vrem. Luni, vom mai avea o intalnire cu ministrii Andronescu si Pogea", a spus liderul Federatiei Alma Mater, Razvan Bobulescu.

Pe de alta parte, premierul Emil Boc a dat asigurari ca, anul acesta, nu vor fi nici concedieri si nici diminuari ale veniturilor personalului din invatamant, potrivit presedintelui Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

Tot la intalnirea de joi a fost discutat pachetul legislativ propus de Comisia prezidentiala pe invatamant, condusa de Mircea Miclea, care prevede, printre altele, revenirea la revenirea la admiterea in liceu in baza rezultatelor la examene organizate de fiecare liceu in parte.

Federatiile sindicatelor din educatie au decis declansarea grevei generale in zilele in care se desfasoara teze cu subiect unic, respectiv 5, 13 si 21 mai, din cauza nerespectarii prevederilor legale legate de salariile cadrelor didactice.

Ministerul Educatiei a anuntat ca va reprograma sustinerea tezelor unice in sesiunea speciala din intervalul 28 mai - 4 iunie, in cazul in care cadrele didactice nu renunta la greva generala.
19.20


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.