Social 4 Mai 2009 17:46
Documentare regizate de romani, printre care Thomas Ciulei si Alexandru Solomon, vor participa la cea de-a VI-a editie a Festivalului International Documenta Madrid 2009, desfasurat in capitala Spaniei intre 1 si 10 mai.

Filmele "Fanfaron, fanfaron", realizat de Corneliu Ghita, "Nascuti la comanda", de Florin Iepan, "Asta E", de Thomas Ciulei, "Razboi pe calea undelor", regizat de Alexandru Solomon, si "Podul peste Tisa", de Ileana Stanculescu, vor fi prezentate in cadrul ciclului "Romania prin ochii documentaristilor sai", la Centrul Cultural Conde Doque.

La editia de anul acesta a evenimentului vor fi prezentate 1.078 de filme din 86 de tari. Toate peliculele aflate in competitie vor avea premiera in Spania, in cadrul festivalului, iar ceremonia de inaugurare va fi deschisa de un recital al compozitorului de muzica de film Michael Nyman.

Documenta Madrid este cel mai mare festival international de film documentar din Spania si unul dintre evenimentele anuale de referinta organizate la Madrid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.