Social 4 Mai 2009 14:57
Gripa porcina nu se transmite prin consumul de carne de porc, ci de la om la om, reaminteste Reuters, preluand informatii furnizate de autoritatile americane din domeniu.

  • virusurile gripei porcine afecteaza in mod obisnuit porcii, nu oamenii. Cele mai multe cazuri umane apar in urma contactului cu porcii infectati sau obiecte contaminate de acestia, migrand intre oameni si porci, scrie NewsIn.

  • porcii pot contracta gripa umana sau aviara. Cand virusurile de la diferite specii infecteaza porcii, ele pot suferi mutatii, rezultand virusuri noi, hibride.

  • porcii pot transmite inapoi oamenilor virusurile care au suferit mutatii, iar acestea pot fi transmite se la om la om. Transmiterea intre oameni se petrece in acelasi mod in care se face transmiterea virusului gripei sezoniere: prin atingerea unor obiecte contaminate si apoi contactul mainii cu gura sau nasul, prin tuse sau stranut. Una dintre cele mai eficiente masuri de preventie este spalatul frecvent pe maini.

  • simptomele gripei porcine la oameni sunt similare cu cele ale gripei sezoniere: febra, tuse, dureri musculare si stare de oboseala accentuata. Acest nou virus pare sa cauzeze, de asemenea, diaree si voma in mai mare masura decat gripa obisnuita.

  • exista vaccinuri pentru gripa la porci, dar nu exista niciun vaccin pentru a proteja oamenii de gripa porcina. Vaccinul pentru gripa sezoniera nu protejeaza de noul virus.

  • oamenii nu contracteaza gripa porcina consumand carne sau alte produse de porc. Pregatirea carnii la o temperatura de 70 de grade distruge virusul gripei porcine, ca si pe celelalte virusuri si bacterii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.