Social 4 Mai 2009 14:40
Autoritatea Nationala Pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a demarat, in urma sesizarilor primite din partea IGPR, procedurile de supraveghere privind amplasarea de radare fixe de catre primariile din tara.

O echipa de control a ANRMAP a inceput saptamana trecuta sirul de controale la primariile pe raza carora s-au amplasat radare fixe. Procedura va acoperi intreg teritoriul tarii si va fi efectuata de mai multe echipe de control, in mai multe etape, transmite un comunicat al Guvernului.

In prima faza, ce a inclus localitati din judetele Cluj, Mures si Brasov, echipa de control a ANRMAP a aplicat amenzi in cuantum total de 140.000 lei catre doua primarii pentru nerespectarea prevederilor OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii cu modificarile si completarile ulterioare.

Specialistii ANRMAP au aplicat avertismente primariilor din localitatile ale caror contracte nu au fost, pana in acest moment, puse in aplicare si nu si-au produs efectele, neincasandu-se venituri din amenzi. In aceste cazuri, Consiile Locale vor revoca hotararile prin care s-a decis incheierea contractelor de amplasare a radarelor fixe.

Presedintele Cristina Traila tine sa precizeze ca „ANRMAP va solicita instantelor de judecata anularea acelor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica prevazute de OUG 34/2006”.

Echipa de control a ANRMAP a intalnit insa in mai multe localitati si situatia in care contractele supuse controlului au fost incheiate de mai mult de 12 luni. Conform legislatiei in vigoare, aplicarea sanctiunilor s-a prescris, specialistii ANRMAP constatand doar nerespectarea legislatiei, urmand sa sesizeze alte institutii ale statului cu competente in domeniu.

ANRMAP are in vedere in acest sens promovarea unei initative de modificare a art. 295, din OUG 34/2006, prin care termenul de prescriere sa fie termenul general de 3 ani, conform Decretului 167/1958, astfel ca si in aceste cazuri sa se poata aplica sanctiuni dupa trecerea celor 12 luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.