Social 4 Mai 2009 14:23
Posturile TVR, Antena 1 si Prima TV au primit, joi, amenzi in valoare totala de 12.500 lei de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), pentru difuzarea in mod repetat a imaginilor violente in care Eugen Preda era batut.

TVR 1 si Antena 1 au primit cate 5.000 de lei amenda pentru ca au difuzat, in zilele de 26 si 27 aprilie, in mod repetat, in cadrul a cinci jurnale, stiri despre incidentele de la Plaza Mall, cu imagini de la altercatiile intre membrii clanului Preda si reprezentantii firmei de paza BGS, relateaza NewsIn. Potrivit Codului Audiovizualului, televiziunile sunt obligate sa evite prezentarea repetata a scenelor de violenta.

Prima TV a primit o amenda de 2.500 de lei pentru ca a difuzat imaginile violente in cadrul unui singur jurnal.

Eugen Preda a fost tinut de politisti si batut, pe 21 februarie, atunci cand a izbucnit un scandal la Mall Plaza, dupa cum reiese din inregistrarea data publicitatii, duminica, 26 aprilie, de ziarul "Gardianul" si preluata, ulterior, de televiziuni.

Potrivit imaginilor, sefulul clanului Preda, Eugen Preda, a fost tinut de doi politisti si batut. Potrivit ziarului "Gardianul", filmul este inregistrat dupa sosirea Politiei si arata cum Eugen Preda este tinut de doi luptatori SPIR in momentul in care o persoana in civil il loveste puternic cu piciorul. Preda este incatusat cu mainile la spate, iar doi “mascati” il tin imobilizat, in genunchi. Pe film se aude vocea unui barbat care, printre injuraturi, ii reproseaza diverse lucruri lui Preda.

Cinci membri ai clanului Preda au fost implicati, pe 21 februarie, intr-o altercatie cu agentii firmei BGS, care asigura paza in mall.

O parte dintre inregistrarile de la mall din seara de 21 februarie au fost sterse, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare, care au precizat ca procurorii au ajuns la aceasta concluzie si au hotarat sa recupereze imaginile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.