Un tanar din localitatea aradeana Sambateni, care a venit din Portugalia tranzitand Spania, este considerat suspect de imbolnavire cu gripa porcina, dupa ce s-a prezentat astazi la medic cu simptome de raceala
"Suspectul se afla momentan la domiciliu, nu a dorit sa fie internat. Simptomele pe care le-a prezentat atat baiatul cat si mama acestuia sunt simptome usoare de raceala. Va pleca, totusi, o ambulanta catre Bucuresti cu probele de sange ale suspectului, pentru a elimina orice dubiu", a declarat pentru NewsIn seful Autoritatii de Sanatate Publica Arad, Mihai Tarcus.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, in momentul de fata, nu se pune problema unei suspiciuni de gripa porcina, intrucat pacientul din Arad nu prezinta simptomele unui bolnav infectat cu noul virus. "Avand in vedere, insa, ca este vorba de o persoana care a calatorit in tarile unde au fost confirmate cazuri, se vor analiza probele de sange, dar nu se poate vorbi, inca de o suspiciune", au explicat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Probele de sange ale suspectului de gripa porcina de la Arad vor ajunge la Institutul Cantacuzino in seara aceasta, unde se vor face testele necesare pentru a stabili daca este vorba de infectie cu virusul gripal cu tulpina porcina sau nu.

Ministerul Sanatatii a intarit supravegherea epidemiologica pe aeroporturi si la punctele de trecere a frontierei si a instituit sistemul de permanenta epidemiologica la nivelul directiilor de sanatate publica si a Municipiului Bucuresti.

Conform reglementarilor OMS, Ministerul Sanatatii a distribuit o cantitate de medicamente antivirale, suficienta pentru tratamentul a mii de cazuri, catre Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" din Bucuresti, Institutul National de Boli Infectioase "Prof.dr. Matei Bals", tot din Capitala si catre spitalele de boli infectioase din centrele universitare Cluj, Timisoara, Craiova, Iasi, Targu Mures, Brasov si Constanta.






Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.