Cursa feroviara care face legatura intre Bucuresti si Chisinau a devenit Moldova. Campania antiromaneasca a comunistilor din Republica Moldova loveste, mai nou, in singurul tren care leaga capitala Romaniei de Chisinau.
Trenul Chisinau - Bucuresti, care anterior se numea “Prietenia”, si-a schimbat dupa manifestatiile anticomuniste din 7 aprilie denumirea in “Moldova”. Mai mult, inscriptia Chisinau- Bucuresti de pe vagoane este acum in limba rusa, scrie “Jurnal de Chisinau”.

Oleg Chiriusenco, seful Serviciului de calatori, a precizat ca este vorba de o eroare aparuta la schimbarea vagoanelor. “Vagoanele din componenta acestui tren au fost schimbate cu cele de la trenul Chisinau-Moscova, pe care scria „Moldova”, a declarat Chiriusenco pentru “Jurnal de Chisinau”. Intrebat de ce inscriptia Chisinau-Bucuresti apare in limba rusa, acesta a insistat ca angajatilor garii le-a scapat “o eroare”, care va fi reparata “in scurt timp”.
Dupa 9 aprilie, cand autoritatile din Republica Moldova au introdus vize pentru cetatenii romani, numarul pasagerilor din trenul “Prietenia” s-a redus drastic. In consecinta, cursa feroviara circula doar in zile pare, iar putinii calatori sunt cetateni ai Republicii Moldova sau cu dubla cetatenie. In plus, firmele de transport care fac naveta Romania - Republica Moldova au precizat ca printre pasagerii lor nu s-au aflat in ultima vreme cetateni romani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.